Mindfulness in de praktijk

Ingesproken meditaties

Omdat de fysieke mindfulnesslessen niet door kunnen gaan wegens de Covid - 19 maatregelen, kan je begeleide meditaties bekomen aan 2 euro per opname. Voelend Lijf en de Bergmeditatie zijn al verkrijgbaar. Ze zijn ingesproken door Gritta. en nodigen je uit om even tijd te maken voor jezelf en stil te staan bij wat zich voordoet in je lijf, geest en hart. Zonder te oordelen, in mildheid voor jezelf. Contacteer me als je de opnames wenst aan te kopen. Wil je horen hoe mijn stem klinkt? Luister dan naar de opname 'Kennismaking met Keya' door op Kinderen te klikken op balk hierboven.

Mindfulness voor beginners

Individueel traject

Gritta brengt je de beginselen van mindfulness bij tijdens 6 lessen. Theorie en praktijk wisselen elkaar af, met de nadruk op de praktijk. Je leert enkele basismeditaties aan en ontvangt opnames om thuis mee aan de slag te gaan. Na deze 6 lessen kan je deelnemen aan de wekelijkse mindfulnessuurtjes om je kennis te verdiepen en te oefenen. Wil je weten wat mindfulness is? Lees er meer over in de BLOG.  

Drum- en klankcirkel

Vier het leven!

Iedere 1ste zondag van de maand kan je terecht in de Schopboshoeve of bij Temenos om je mee te laten voeren door de samenklank van drums en zang. Of je nu meespeelt, zingt of gewoon luistert, de vreugde van het in het moment zijn, dringt door tot in elke cel. Soms gaat er een mindful wandeling aan de cirkel vooraf. 

Mindfulness, yoga en klank

Anske Ruyters (yogadocente en klankenweefster) en Gritta Maes (mindfulnesscoach en intuïtief muzikante en zangeres) bundelen hun kennis en talenten. Dit resulteert in mindful yoga- en klankactiviteiten buiten of binnen. Soms gaat er een stiltewandeling aan vooraf. Eindigen wordt er steevast gedaan met een relaxerend klankbad. De stemmen van beide vrouwen verweven zich met de klanken van handdrum, fluit, windgong, klankschaal en monolina.

Lezing over mindfulness en meditatie

Hoe leven in het moment?

Mindfulness.

Een hype of een levenshouding? Een lapmiddel of een positieve verandering? Een zweverig praktijk of eentje met de voeten op de grond? Een niet te vertalen begrip of een duidelijke boodschap?    En wat heeft het met mediteren te maken? Gritta vertelt hoe mindfulness haar leven veranderde en reikt al enkele oefeningen aan. Ben je geïntrigeerd? Kijk dan of er een lezing doorgaat. 

Filosofisch consult

Tot de essentie komen met Tom

Wat is een 'ideaal' kader voor een filosofisch consult?

Is dat tijdens een wandeling in een natuurgebied?

Bij u thuis of in mijn tuin?

Of in een café?

De praktijk van vragen stellen en suggesties doen begint hier al.

​© 2017 by Temenos tom.gritta@skynet.be