Mindfulness in de praktijk

Ingesproken meditaties

Omdat de fysieke mindfulnesslessen niet door kunnen gaan wegens de Covid - 19 maatregelen, kan je begeleide meditaties bekomen aan 2 euro per opname. Voelend Lijf en de Bergmeditatie zijn al verkrijgbaar. Ze zijn ingesproken door Gritta. en nodigen je uit om even tijd te maken voor jezelf en stil te staan bij wat zich voordoet in je lijf, geest en hart. Zonder te oordelen, in mildheid voor jezelf. De Bergmeditatie kan je hier alvast beluisteren. Contacteer me als je de opnames wenst aan te kopen.

Zitten als een berg 2Gritta Maes
00:00 / 16:55

Mindfulness voor beginners

Gritta brengt je de beginselen van mindfulness bij tijdens 6 lessen. Theorie en praktijk wisselen elkaar af, met de nadruk op de praktijk. Je leert enkele basismeditaties aan en ontvangt opnames om thuis mee aan de slag te gaan. Na deze 6 lessen kan je deelnemen aan de wekelijkse mindfulnessuurtjes om je kennis te verdiepen en te oefenen. Wil je weten wat mindfulness is? Lees er meer over in de BLOG.  

Contacteer Gritta of schrijf je in op de website als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe data waarop de lessen doorgaan.

Drum- en klankcirkel

Vier het leven!

Iedere 1ste zondag van de maand kan je terecht in de Schopboshoeve of bij Temenos om je mee te laten voeren door de samenklank van drums en zang. Of je nu meespeelt, zingt of gewoon luistert, de vreugde van het in het moment zijn, dringt door tot in elke cel. Soms gaat er een mindful wandeling aan de cirkel vooraf. 

Lezing over mindfulness en meditatie

Hoe leven in het moment?

Mindfulness.

Een hype of een levenshouding? Een lapmiddel of een positieve verandering? Een zweverig praktijk of eentje met de voeten op de grond? Een niet te vertalen begrip of een duidelijke boodschap?    En wat heeft het met mediteren te maken? Gritta vertelt hoe mindfulness haar leven veranderde en reikt al enkele oefeningen aan. Ben je geïntrigeerd? Kijk dan of er een lezing doorgaat. 

Blijf bij je lijf

Groepslessen op aanvraag

Relaxatie, mindfulness en klank

Blijf bij je lijf is een unieke combinatie van relaxatie- en mindfulnessoefeningen ondersteund door muziek en live klanken van stem, handdrum, klankschaal, windgong... Het zijn workshops waarin je even kunt thuiskomen bij jezelf zonder oordeel, zonder haast. Sarah Bogaerts ( o.a. relaxatietherapeute) en Gritta Maes (mindfulnesscoach en klankenfluisteraar) creëren voor een groep een les op maat. Vraag naar mogelijkheden en tarieven.

Stiltewandeling met klankmoment

Wat als stilte voor het grijpen ligt, ook in klank?

Anske Ruyters (yogadocente en klankenweefster) en Gritta (mindfulnesscoach en intuïtief muzikante en zangeres) nemen je mee op een tocht langs stille plekken. Af en toe houden we halt om te contempleren, te luisteren, te voelen. Eindigen doen we met een klankmoment. De stemmen van beide vrouwen verweven zich met de klanken van handdrum, fluit, windgong, klankschaal en monolina.

Filosofisch consult

Tot de essentie komen met Tom

Wat is een 'ideaal' kader voor een filosofisch consult?

Is dat tijdens een wandeling in een natuurgebied?

Bij u thuis of in mijn tuin?

Of in een café?

De praktijk van vragen stellen en suggesties doen begint hier al.

ā€‹Ā© 2017 by Temenos tom.gritta@skynet.be