Mindfulness voor beginners

Individueel traject

Gritta brengt je de beginselen van mindfulness bij tijdens 6 lessen en 1 terugkommoment. Theorie en praktijk wisselen elkaar af, met de nadruk op de praktijk. Je leert de basismeditaties aan en met de opnames en de cursus kan je thuis oefenen. De lessen zijn een prettige combinatie van klassieke mindfulness, lichaamsbewustzijn door beweging en (live) klank en muziek. 

Mindfulness voor beginners

Groepstraject

Je kunt tijdelijk niet deelnemen aan groepslessen door de huidige coronamaatregelen. Interesse? Meld je alvast aan. Dan ontvang je bericht van zodra het weer kan.              Of ontdek het individuele traject.                               

Gritta brengt je in een kleine groep de beginselen van mindfulness bij tijdens 6 lessen en 1 terugkommoment. Theorie en praktijk wisselen elkaar af, met de nadruk op de praktijk. Je leert de basismeditaties aan en met de opnames en de cursus kan je thuis oefenen. De lessen zijn een prettige combinatie van klassieke mindfulness, lichaamsbewustzijn door beweging en (live) klank en muziek. 

Klankbad 

Individueel of in kleine groep

Je neemt de tijd om de klanken van stem, framedrum, windgong, klankschaal en andere verrassende instrumentjes te ontvangen. De De harmonische klanken doen elke cel in je lichaam trillen en dansen. Ze werken ontladend, verhelderend, verfrissend, inzicht gevend...al naargelang de behoefte van jouw lichaam. Het altijd durende gebabbel in je hoofd valt stil, je lichaam kan zich ontspannen, je hoeft even niets anders te 'doen' dan er zijn in het moment.

Drum- en klankcirkel

Vier het leven!

Iedere 1ste weekend van de maand kan je terecht in de Schopboshoeve of bij Temenos om je mee te laten voeren door de samenklank van drums en zang. Of je nu meespeelt, zingt of gewoon luistert, de vreugde van het in het moment zijn, dringt door tot in elke cel. Soms gaat er een mindful wandeling aan de cirkel vooraf. 

Mindful natuurbad

Al wandelend tot jezelf komen

Al wandelend, met enkele tussenstops, zal je de basisprincipes, voordelen en kwaliteiten van mindfulness ontdekken en te weten komen of mindfulnessbeoefening wat voor jou is. Mindful wandelen is ademen, je lijf in beweging brengen en zo stress verminderen, je gedachten laten waaien, een stille plek vinden in jezelf of net ontdekken dat die stille plek zoek is en je er wel behoefte aan hebt. 

Lezing over mindfulness en meditatie

Hoe leven in het moment?

Mindfulness.

Een hype of een levenshouding? Een lapmiddel of een positieve verandering? Een zweverig praktijk of eentje met de voeten op de grond? Een niet te vertalen begrip of een duidelijke boodschap?    En wat heeft het met mediteren te maken? Gritta vertelt hoe mindfulness haar leven veranderde en reikt al enkele oefeningen aan. Ben je geïntrigeerd? Kijk dan of er een lezing doorgaat.