Mindful natuurbad

Al wandelend tot jezelf komen

Al wandelend, met enkele tussenstops, zal je de basisprincipes, voordelen en kwaliteiten van mindfulness ontdekken en te weten komen of mindfulnessbeoefening wat voor jou is. Mindful wandelen is ademen, je lijf in beweging brengen en zo stress verminderen, je gedachten laten waaien, een stille plek vinden in jezelf of net ontdekken dat die stille plek zoek is en je er wel behoefte aan hebt. 

Mindfulness voor beginners

Groepstraject

Gritta brengt je de beginselen van mindfulness bij tijdens 6 lessen en een terugkommoment. Theorie en praktijk wisselen elkaar af, met de nadruk op de praktijk. Je leert enkele basismeditaties aan en ontvangt opnames om thuis mee aan de slag te gaan. Na deze lessen kan je deelnemen aan de wekelijkse mindfulnessuurtjes om je kennis te verdiepen en te oefenen. Wil je weten wat mindfulness is? Lees er meer over in de BLOG.  

Mindfulness voor beginners

Individueel traject

Gritta brengt je de beginselen van mindfulness bij tijdens 6 lessen. Theorie en praktijk wisselen elkaar af, met de nadruk op de praktijk. Je leert enkele basismeditaties aan en ontvangt opnames om thuis mee aan de slag te gaan. Na deze 6 lessen kan je deelnemen aan de wekelijkse mindfulnessuurtjes om je kennis te verdiepen en te oefenen. Wil je weten wat mindfulness is? Lees er meer over in de BLOG.  

Drum- en klankcirkel

Vier het leven!

Iedere 1ste weekend van de maand kan je terecht in de Schopboshoeve of bij Temenos om je mee te laten voeren door de samenklank van drums en zang. Of je nu meespeelt, zingt of gewoon luistert, de vreugde van het in het moment zijn, dringt door tot in elke cel. Soms gaat er een mindful wandeling aan de cirkel vooraf. 

Klankbad 

Individueel of in kleine groep

Je neemt de tijd om de klanken van stem, framedrum, windgong, klankschaal en andere verrassende instrumentjes te ontvangen. De De harmonische klanken doen elke cel in je lichaam trillen en dansen. Ze werken ontladend, verhelderend, verfrissend, inzicht gevend...al naargelang de behoefte van jouw lichaam. Het altijd durende gebabbel in je hoofd valt stil, je lichaam kan zich ontspannen, je hoeft even niets anders te 'doen' dan er zijn in het moment.

Lezing over mindfulness en meditatie

Hoe leven in het moment?

Mindfulness.

Een hype of een levenshouding? Een lapmiddel of een positieve verandering? Een zweverig praktijk of eentje met de voeten op de grond? Een niet te vertalen begrip of een duidelijke boodschap?    En wat heeft het met mediteren te maken? Gritta vertelt hoe mindfulness haar leven veranderde en reikt al enkele oefeningen aan. Ben je geïntrigeerd? Kijk dan of er een lezing doorgaat. 

Filosofisch consult

Tot de essentie komen met Tom

Wat is een 'ideaal' kader voor een filosofisch consult?

Is dat tijdens een wandeling in een natuurgebied?

Bij u thuis of in mijn tuin?

Of in een café?

De praktijk van vragen stellen en suggesties doen begint hier al.

​© 2017 by Temenos tom.gritta@skynet.be