• Gritta Maes

Mindful doemapje en luistermeditaties met Keya de schildpad

Mindfulness, yoga en relaxatie voor kinderen en hun ouders


Door het wegvallen van de fysieke Lief voor je lijf - lessen, kwam het idee aanwaaien om luistermeditaties in te spreken, waarin Keya tot de kinderen spreekt. Keya, dat is ons totemdier in de lessen. Ze leert ons vertragen, goed te ademen en te ervaren wat er in en rondom ons gebeurt.

Heeft jouw kind (en jij ook wel) nood aan rustmomenten, waarin het zijn/haar hun lijf kan leren kennen en verwennen en gedachten en gevoelens op een rij kan zetten op een speelse manier? Dan is dit mindful doemapje, al dan niet met luistermeditaties, misschien wat voor jullie.


Deze zeven thema's komen aan bod.

Voeling met mijn voeten en benen - Ik sta stevig en voel me veilig.

Voeling met mijn bekken en buik - Ik kan mijn emoties voelen en uiten.

Voeling met mijn rug en krachtplek - Ik heb zelfvertrouwen en weet wat ik kan.

Voeling met mijn borst en hart - Ik zie mezelf en anderen graag.

Voeling met mijn keel en stem - Ik kan en durf me laten horen.

Voeling met mijn hoofd en zintuigen - Ik zie, proef, hoor, ruik en denk helder.

Voeling met mijn hele lijf – Ik ben mooi en voel me goed in mijn vel.


Meer informatie vind je op deze website onder de hoofding KINDEREN.28 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Yogakat