• Gritta Maes

Een boek maak je niet alleen

Teamplayer. Heb jij dit woord ooit op jouw cv geschreven? Ik ook. Maar eigenlijk was ik niet eerlijk. Ik heb het altijd moeilijk gehad om in groep te functioneren en overeen te komen want heb zo mijn idee over hoe de dingen moeten gaan en staan. Perfectionisme denk je? Dat kan. Sterke wil? Jazeker.


Bij het creëren van mijn boek komen die eigenschappen goed van pas. Alleen krijg je dat niet voor elkaar zonder hulp. Een vriendin las me de jaarhoroscoop voor in januari. 2021 zou het jaar van de samenwerking worden voor mij en de andere rammen onder ons. Nu zijn we een dikke zes maanden verder en wordt er duchtig samengewerkt.


Wie zijn deze players in mijn boekcreatieteam?

- Tom, Sarah en Lennaert. Op hen vuur ik vers geschreven teksten af ter reflectie.

- Birgit Krols en Ilse Goos, de Boekenbouwers. Zij werkten een boekenbouwplan uit zodat ik er aan het einde van de rit nog iets aan over houdt. (Bij verkoop van alle 490 exemplaren weliswaar.) Birgit geeft me bovendien schrijfbegeleiding. 'Let op een logische volgorde.' en ' Je moet niet wachten op inspiratie om te beginnen schrijven. Je moet beginnen schrijven en dan komt de inspiratie wel.' Dat leerde ik van haar. Zij stroomlijnt het proces van A tot L. (Levering aan huis)

- Reinardus van Ewijk, kunstenaar en vormgever. Hem ontmoette ik onlangs in een boekentempel in Mechelen: 'Boekhandel De Zondvloed'. Niets leuker dan vergaderen tussen de boeken met een lekker drankje erbij.

- Barbara Cool, muzikante, muziekdocente en oprichtster van Coolcompany. Mijn laatste ontdekking. Een muzikale en aimabele vrouw. Ik volgde de workshop Zumis zingen bij haar. Zumis zijn korte en krachtige liedjes voor kinderen met elke een specifieke intentie. Deze liedjes met bijhorende bewegingen passen perfect in het mindfulnessplaatje en bij de verhalen. Elk van de zes verhalen krijgen hun Zumi én we gaan er nieuwe creëren. Jubel, jubel.


Samen maken wij het boek 'Schildpadtijd: oefening in aandacht'. Ben ik toch een 'teamplayer'.


Met wie vorm jij een team om jouw droom waar te maken?Recente blogposts

Alles weergeven