Blijf bij je lijf - groepslessen

Relaxatie, meditatie, mindfulness en klank

Blijf bij je lijf is een unieke combinatie van relaxatie- en mindfulnessoefeningen ondersteund door muziek en live klanken van stem, handdrum, klankschaal en windgong. Het zijn workshops waarin je even kunt thuiskomen bij jezelf zonder oordeel, zonder haast. Sarah Bogaerts ( o.a. relaxatietherapeute) en Gritta Maes creëren ieder maand een nieuwe les.

Drum- en klankcirkels

Vier het leven!

Iedere 1ste zondag van de maand kan je terecht in de Schopboshoeve of bij Temenos om je mee te laten voeren door de samenklank van drums en zang. Of je nu meespeelt, zingt of gewoon luistert, de vreugde van het in het moment zijn, dringt door tot in elke cel. Soms gaat er een mindful wandeling aan de cirkel vooraf. 

Lezing over mindfulness en meditatie

Hoe leven in het moment?

Mindfulness.

Een hype of een levenshouding? Een lapmiddel of een positieve verandering? Een zweverig praktijk of eentje met de voeten op de grond? Een niet te vertalen begrip of een duidelijke boodschap?    En wat heeft het met mediteren te maken? Gritta vertelt hoe mindfulness haar leven veranderde en reikt al enkele oefeningen aan. Ben je geïntrigeerd? Kijk dan of er een lezing doorgaat. 

Stiltewandeling met klankmoment

Wat als stilte voor het grijpen ligt, ook in klank?

Anske Ruyters (yogadocente en klankenweefster) en Gritta nemen je mee op een tocht langs stille plekken. Af en toe houden we halt om te contempleren, te luisteren, te voelen. Eindigen doen we met een klankmoment. De stemmen van beide vrouwen verweven zich met de klanken van handdrum, fluit, windgong, klankschaal en monolina.

Filosofisch consult

Tot de essentie komen met Tom

Wat is een 'ideaal' kader voor een filosofisch consult?

Is dat tijdens een wandeling in een natuurgebied?

Bij u thuis of in mijn tuin?

Of in een café?

De praktijk van vragen stellen en suggesties doen begint hier al.

ā€‹Ā© 2017 by Temenos tom.gritta@skynet.be