Gritta Maes

Mindfulnesscoach

Klankenweefster

Ik kwam ter wereld op 23 maart 1972,

ben getrouwd met Tom

en ben mama van Quinten en Merijn.

Van jongs af aan was ik heel nieuwsgierig en levendig, maar ook kwetsbaar en gevoelig. Diezelfde nieuwsgierigheid vormde me via vele wegen van zelfstudie, opleidingen, reizen, boeken en ontmoetingen met boeiende mensen tot wie ik nu ben en waar ik voor sta.

De weg die ik aflegde om op dit punt te komen was soms beangstigend maar wel boeiend.

Mijn lichaam gaf aan te pauzeren dus legde ik mijn job als leerkracht in het lager onderwijs naast me neer. Ik pauzeer nog steeds maar nu vanuit een ongedwongenheid, niet omdat het moet maar omdat het mijn tweede natuur geworden is.

Mindfulness - meditatie en yogabeoefening en vertoeven in de natuur ondersteunen me in het zorgen voor mijn lichaam en geest. Het opzoeken van de stilte, tussen het doen en praten door, speelt een cruciale rol in het vertragen. 

Opleidingen en cursussen

2005 Leerkracht lager onderwijs

2005 Leerkracht niet-confessionele zedenleer

2017 Soundhealing - Butterfly Circles  

2017 Spirit van de Drum - Anam Cara

2018 Mindfulnesscoach - Centrum Afstandsonderwijs

2018 Sound en Silence Retreat -  Surya

2019 Leren mediteren - Edel Maex

2019 Zelfcompassie - IAM-instituut

2019 Basiscursus Kinderyoga - El Sole

2020 Symposium Mindfulness in onderwijs en zorgsector

Tom Dhaenens

Filosofisch consulent

Als filosofisch consulent ben ik meer vertrouwd met een vraag dan met een probleem of een ziekte. Al sluit ik natuurlijk niet uit dat een vraag op den duur een probleem kan worden. In 2013 studeerde ik aan de KU Leuven af als filosoof (grote onderscheiding – masterproef: het kwaad volgens Malebranche).

 

Omdat me er geleerd is kritisch en met aandacht te lezen en te luisteren, zou het wel eens kunnen dat ik een goed klankbord kan zijn. Ik zie mezelf niet in de eerste plaats als hulpverlener maar eerder als – en dit in lijn met wat ik gelezen heb bij Thomas Moore – een arts van de ziel. Overigens deel ik Socrates’ overtuiging dat een ‘beetje’ zelfonderzoek geen kwaad kan.

 

Ik werk niet volgens een strikt schema maar probeer weg te blijven van nietszeggende gemeenplaatsen en 'dooddoeners'. Daarbij tracht ik steeds naar de kern van de vraag gaan. Precies dit laatste is maar mogelijk via een dialoog met diepgang.

Wens je een gesprek?

Wat is een 'ideaal' kader voor een filosofisch consult?

Is dat tijdens een wandeling in een natuurgebied?

Bij u thuis of in mijn tuin?

Of in een café?

De praktijk van vragen stellen en suggesties doen begint hier al. De bedoeling is dat het consult doorgaat in een omgeving die door beiden als de meest geschikte wordt verondersteld. Dat dit niet aan de voet van de Rocky Mountains zal zijn moge nu al duidelijk zijn. Maar toch wil ik hier ruimte voor verschillende suggesties openhouden.

 

Wat vraag ik hiervoor?

 

45 euro voor 1 uur

60 euro voor 1,5 uur

​© 2017 by Temenos tom.gritta@skynet.be