Gritta Maes

Mindfulnesscoach

 

Schildpadtijd - kindercoach

Ik kwam ter wereld op 23 maart 1972, ben getrouwd met Tom en ben mama van Quinten en Merijn. Poes Olga vervolledigd ons gezin.

Van kleins af aan was ik heel nieuwsgierig en levendig, maar ook kwetsbaar en gevoelig. Diezelfde nieuwsgierigheid vormde me via wegen van zelfstudie, opleidingen, boeken en ontmoetingen met boeiende mensen.

                              

Mijn lichaam gaf aan te pauzeren dus legde ik mijn job als leerkracht in het lager onderwijs naast me neer. Ik pauzeer nog steeds maar nu vanuit een ongedwongenheid, niet omdat het moet maar omdat het mijn tweede natuur geworden is.

Mindfulness- meditatie- en yogabeoefening en vertoeven in de natuur ondersteunen me in het zorgen voor mijn lijf. Bij het minste teken van stress neem ik tijd om te ontspannen. Het opzoeken van de stilte, tussen het doen en praten door, speelt hierbij een cruciale rol. Omdat ik het samenwerken met kinderen mistte, creëerde ik de Schildpadtijd-lessen. Uit mijn jarenlange, positieve ervaringen met mindfulness en na een opleiding tot mindfulnesscoach, groeide de mindfulnesscursus voor beginners voor (jong)volwassenen. 

Opleidingen en cursussen

2005 Leerkracht lager onderwijs

2005 Leerkracht niet-confessionele zedenleer

2017 Soundhealing - Butterfly Circles  

2017 Spirit van de Drum - Anam Cara

2018 Mindfulnesscoach - Centrum Afstandsonderwijs

2018 Sound en Silence Retreat -  Surya

2019 Leren mediteren - Edel Maex

2019 Zelfcompassie - IAM-instituut

2019 Basiscursus Kinderyoga - El Sole

2020-21 Symposium Mindfulness in onderwijs en zorgsector