zo 20 sep. | Bruggelandenstraat

Mindful natuurbad: al wandelend tot jezelf komen (1)

Al wandelend de basis en de voordelen van mindfulnessbeoefening ontdekken in de Laakvallei
Registratie is afgesloten
Mindful natuurbad: al wandelend tot jezelf komen  (1)

Tijd en locatie

20 sep. 2020 14:00 – 15:00
Bruggelandenstraat, Bruggelandenstraat, 3120 Tremelo, België

Over het evenement

Het idee van de mindful natuurbaden is ontstaan omdat de Coronamaatregelen nopen tot activiteiten buiten. De mindfulness-introductiemomenten kunnen op dit moment niet doorgaan in mijn praktijkruimte dus naar buiten dan. Al wandelend, met enkele tussenstops, zal je de basisprincipes, voordelen en kwaliteiten van mindfulness ondervinden en kunnen achterhalen of mindfulnessbeoefening wat voor jou is. 

Mindful wandelen is ademen, je lijf in beweging brengen en zo stress verminderen, je gedachten laten waaien, je stille plek vinden in jezelf of net ontdekken dat die stille plek zoek is en je er wel behoefte aan hebt. Mindfulness is niet het instant wondermiddel maar wel de sleutel van een poort die je eender wanneer kunt openen om jezelf, je lijf, je gedachten, je gedragingen, je gevoelens... te observeren zonder oordeel te vellen over wat er zich aandient. Je hoeft enkel aanwezig te zijn in het nu, in het moment. Dat vraagt om oefening en geduld. En de bereidheid en goesting om een mindful levenshouding aan te nemen. 

Dus als jij behoefte hebt aan...

een met 'beide voeten op de grond aanpak' om mindfulness te leren kennen;

een uitwaaimoment anders dan anders;

zuurstof voor je hersenen maar ook voor een nieuwe start;

stilte en meer verbinding met je lijf;

een frisse kijk op de dingen;

een moment voor jezelf?

Schrijf je dan in voor deze of een van de andere wandelingen in en rond Tremelo op vrijdagvoormiddagen of zondagnamiddagen. Op vrijdag 4 en zondag 13 september is dat langs de Dijle en in het Zegbroek in Ninde. Op vrijdag 18 en zondag 20 september vertoeven we in de Laakvallei op de grens met Tremelo en Werchter.

De bijdrage is 20 euro. Kom je met 2 personen uit hetzelfde gezin, dan betaal je elk 15 euro.

We laten ons niet afschrikken door een buitje. Bij zeer nat en guur weer gaat hij evenwel niet door.

Graag inschrijven op voorhand.

Indien je daarna verder wenst te lopen op het mindfulnesspad dan kan je deelnemen aan een 6-delig mindfulnesstraject waarin je uitgebreid de basis van mindfulnessbeoefening onder de knie krijgt.

Van zodra er 3 mensen zich geroepen voelen om dit traject te volgen, kan dit doorgaan op een tijdstip dat het deze 3 het beste past. Deze kleine groep garandeert dat er voldoende afstand kan bewaard blijven in de praktijk en heeft ook als voordeel dat er veel ruimte voor persoonlijke inbreng zal zijn. Meer info vind je onder de hoofding VOLWASSENEN op dewebsite.

Gritta gaat je voor tijdens de wandeling en het traject. Zij is mindfulnesscoach voor kinderen en volwassenen.

Registratie is afgesloten

Deel dit evenement